Kulturális Programok – Magyipt
0

Shopping Cart

No products in the cart.

Kulturális Programok

Moha

Isztanbul 

 Egy világváros, mely két földrészen van  Az isztambuli nagy bazár mindenkit elkápráztat  Iszlám emlékek, épületek, mecsetek, törökfürdők Annyi látványosság, mint amennyi Isztambulban van, a világon kevés helyen található. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az utat.

Petra

Jordánia népszerű célpont lett, de mit érdemes tudni, mielőtt megkezdjük a jordániai utazást? Két nagyobb fapados társaság, a Wizzair és a Ryanair is járatokat indított Jordánia két városába, Ammanba és Aqaba-ba, az ország könnyedén, és olcsón elérhető. Indulás előtt viszont érdemes tájékozódni, annak érdekében, hogy az utazás felhőtlen legyen! Ha legalább 3 éjszakát fogsz eltölteni Jordániában, és Petrát is látni szeretnéd, akkor a Jordan Pass a leggazdaságosabb megoldás.

A több ezer éves egyiptomi kultúra, a kopt építészeti emlékek, a Piramisok, a templomok, a tevegelés, a Vörös-tenger homokos partja és búvárparadicsomai, egy nílusi hajózás, a 7 UNESCO Világörökség, a vendégszerető helyiek és a misztikus óvárosi bazárok mind e gyönyörű úti cél kincsei. A színvonalas kiszolgálás és a tengerparti luxusüdülők az incentive csoportok számára is garantálják, hogy ide érdemes ellátogatni. Utazásra ajánlott időszak: októbertől májusig (a nyári hónapokban nagy a hőség). Repülési idő Kairóba: kb. 3,5 óra, átszállási idő nélkül. A folyamatosan gyarapodó, egzotikus ország minden tevékenysége fő folyami útvonalához, az életet adó Nílushoz kapcsolódik. Páratlan értékeket, különleges helyszíneket ezért nem csupán a közel 15 millió lakosú Kairóban vagy környékén találunk, hanem végig a Nílus mentén haladva. Gíza, Szakkara, majd délebbre a Királyok Völgye, Karnak és Luxor templomai, illetve Asszuán tartogatnak feledhetetlen emlékeket. Budapestről időszakosan közlekedő, közvetlen charterjárattal is megközelíthető, páratlan történelmi emlékek, kulturális látnivalók, ókori romok, különleges környezet hazája, homok és kősivatag, magas hegyek és tengerpart egy helyen megtalálható itt, Kairó nyüzsgő metropolisza és Hurghada vagy Sharm El Sheikh tengerparti szállodái első osztályú szálláslehetőségeket kínálnak, nem beszélve a Nílus „úszó” szállodáiról, színes programlehetőségek mind a kultúra, mind az aktív programok kedvelőinek, hatalmas árubőség, és kihagyhatatlan vásárlási lehetőségek hazája.